Rejser

 

Ungarn og Østrig - Juni 2006

 

 

 

En forlænget pinseferie til Ungarn og østrig med DJ og Sørensen. Træning med vildsvin og ved Donau-knæet og sejre i Thermenland Open i Burgau.

Onsdag d. 31. maj

Fløj til Budapest med SkyEurope. Hurtigt og effektivt. Fik fat i lejebilen og kørte ind til Budapest. Frokost på Listz Ter efterfulgt af den sædvanlige turistrundtur til Basilikaen, Parlamentet og borgen. Forlod byen sidst på eftermiddagen og kørte mod Balaton søen. Vi havde planlagt at overnatte i en af byerne ved søen, men sæsonen var tydeligvis ikke startet og byerne var helt døde. Vi kørte derfor nordpå til Veszprem - en lidt større by med lidt mere liv. Aftensmad på ungarsk restaurant, hvorefter det overraskende lykkedes os at finde en åben bar.

 

 


 

Torsdag d. 1. juni

Dagens første stop var på Tihany halvøen, hvor der var flot usigt over søen fra klostret. Videre mod turens første træning i samme terræn som EM2002 og Euromeeting. Fint åben og kuperet skov med et mylder af vildsvin, hjorte, rådyr og mufloner. Videre mod Heviz og en tur i byens spabad - en mindre sø med 30 grader varmt vand. Overnatning i Zalaegerszeg og mad på byens belgiske restaurant.

 

 

 


Fredag d. 2. juni

Rullede til Østrig, så borgen i Güssing og kom på plads i Burgau. Eftermiddagen bød på træning 15 km fra Burgau. Der var åbenbart jagt i skoven om aftenen, og jægerne var ikke helt tilfredse med at se løbere i skoven.

 

 

 

 


Lørdag d. 3. juni

Thermenland Open startede. Første etape gik i 1.500 meters højde ved Hebalm, et skisportssted vest for Graz. Der havde været snestorm 2 dage før, men sneen var heldigvis væk nu. Det var dog stadig kun ca. 5 grader. Terrænet var meget kuperet, men der var blevet lagt spændende baner. 8,5 km på 1:10. Blev nummer 2 ca. 2,5 minut efter vinderen. Vi nåede en rundtur på en times tid i Graz på vejen tilbage. For kort tid til rigtigt at se byen, men vi fik da en lille smagsprøve.

 


Mandag d. 5. juni

Sidste etape bød på jagtstart. Jeg startede som nummer 2 ca. 3 minutter efter den førende løber og mere end 5 minutter foran nummer 3. Planen var derfor at løbe sikkert og satse på fejl foran. Planen lykkedes, den førststartende smed sig helt væk og jeg kom først i mål med ca. 5 minutter. DJ vandt i H21E, så triumfen var total. Kørte til Budapest om eftermiddagen, hvor den igen bød på middag på Listz Ter.


Tirsdag d. 6. juni

Formiddagen blev brugt på at køre nordpå til Donua-knæet, hvor vi løb en tur på over en time, i de store bakker. Turen gik bl.a. forbi borgen ved Visegrad. Vejret var endelig blevet godt og temperaturen rundede de 20 grader. Eftermiddagen blev brugt i thermalbadet i parken i Budapest. Havde lidt bøvl med at finde lufthavnen, men nåede flyet i god tid.

 

 


Søndag d. 4. maj

Anden etape. Eliteløberne skulle først løbe sprint om aftenen, mens H21AL slap og i stedet fik lov til at løbe i noget terræn a'la Silkeborg med masser af raviner. Løb et næsten perfekt løb, men smed to minutter på en dum parallel fejl og sluttede 40 sekunder efter vinderen. Var tilskuer på sprinten om aftenen.