JEC 2006

Junior European Cup, Spiez, Schweiz, oktober 2006

 

 

 

4. oktober

Der var meget travlt på arbejde, men det lykkedes mig at få et par dage fri, så jeg kunne komme med som leder på JEC i Schweiz. Tog afsted fra Kbh onsdag aften og kørte i minibus hele natten ned gennem Tyskland. Fik ikke mere end et par timers søvn og overlevede primært på cola.

 

 


 

5. oktober

Ankom godt smadrede til vandrehjemmet i Interlaken ved 9 tiden om morgenen efter 14 timers buskørsel. Fik ungerne installeret og sov derefter et par timer, inden vi fandt et sted og spise frokost. Om eftermiddagen stod den på træning i en skov syd for Bern. Heftig kupering og forholdsvis simpel orientering. Vejrudsigten havde spået 5 grader og regnvejr ugen ud. Vi løb rundt i sol og 15-20 grader. Ikke noget dårligt bytte.
.  

 

 

 

 


 

6. oktober

Fredag var 1. konkurrencedag og bød på klassisk distance. Kørte ud til løbsområdet i solskin med udsigt over Thunersee og bjergene rundt om - ikke mindst Jungfrau, 4000+ meter. Ønskede jeg havde tid til at komme ud og klatre/vandre. Indkvartering på meget lille stævneplads. Pæne danske resultater. Nåede at løb en del af D18-banen, inden vi kørte tilbage. Meget tungt og meget kuperet terræn. Kan ikke huske, hvornår jeg sidst har løbet i så tungt terræn.

 

 


7. oktober

Lørdag bød på sprint om eftermiddagen, så der var tid til, at vi ledere kunne træne om formiddagen. Tog ud til 'Jelling Skov stillet på skrå'. En meget ufremkommelig skov nær Spiez. Terrænet viste sig dog at være bedre end kortet lod ane, og vi fik en fin mellemdistancetræning. Frokost med hestespegepølse! inden vi kørte til sprintområdet i Spiez. Stod på et af de sidste stræk sammen med Henrik Jørgensen. En atypisk skovsprint, der ikke gav de bedste danske resultater. Henrik, Troels og jeg nåede selv at løb banen igennem efter konkurrencen. Den var skuffende let og udnyttede ikke terrænet specielt godt. Blev slået af 4-5 af juniorerne. Mini-banket/underholdningsarrangement med Norge og Schweiz om aftenen, hvor det næste lykkedes Lindstrøm at køre afsted med to nordmænd ...

 

 


 

8. oktober

Sidste dag bød på stafet. Arrangørerne havde fundet lille stump skov med masser af brombær og andet godt, som det dog lykkedes dem at kringle nogle fornuftige baner rundt i. Gode danske resultater. Pigerne 2'er og drengene 4 og 5. 20 grader og solskin - fanme en skam at tage hjem. Skrumlede de 14 timer hjem gennem Tyskland kun afbrudt af korte pauser på bl.a. Burger King, hvor alt gik op i kaos og alt alt for mange gratis burgere. Hjemme i Kbh. kl. 3 om natten. Stod op kl. halv syv og tog på arbejde. Suk ....
.