Kvitåvatn og Gausta - Nytår 2005

 

28. december, KBH - Kvitåvatn

Jeg kørte til Kvitåvatn med Sune. Afgang fra København tidligt om morgenen - lidt halvtræt efter julefrokost hos Jess og Kate dagen før. Sne på vejene omkrinjg Uddevalla og igen lidt efter den norske grænse, ellers gik turen fint. Havde enhalv aftale om at mødes med Maria i Oslo, dette blev dog droppet pga. snevejret. Fremme på Kvitåvatn lige til spisetid, hvor vi mødtes med Lindstrøm og Tore. Der var stort set ingen sne nede i dalen og det lykkedes at køre bilen op til sidste cerpentiner sving, inden vi blev nødt til at sætte snekæder på. Lad os bare konkludere, at vi satte anden kæde fast på under 3 minutter mens første kæde tog lidt længere tid ... En del af billederne på siden er Bettesøs'

 


 

29. december, slamon

Det havde sneet på Kvitåvatn siden den 27. og det fortsatte. Det var dog ikke værre end at Sune og jeg valgte at køre slalom. Den første times tid var super med 30 cm pulversne. De bedste pister blev dog hurtigt isede og vi fortrak over på de mindste pister, hvor sneen var bedre i længere tid. Efter frokost blev de mindre pister også isede - ikke lige perfekte forhold for halvsløve ski. Et par nedkørsler på lukkede pister var ikke den helt store succes. Der var en grund til at de var lukkede ... På lejeski havde det nok været bedre. Det var kun ca. halvdelen af pisterne, der var åbne og en enkelt dag på slalom var vist rigeligt.

Bordfodbold turnering om aftenen.

 

 

 

 

 

 

 


 

30. december, rød 10 + Ørnenippa

Kørte den røde 10 km rute med Sune og Tore om formiddagen. Sneen var fin og sporene rimelige. Kun enkelte steder stak der lidt grene op. Skiformen var ikke perfekt, men vi fik en god tur. Om eftermiddagen kørte jeg op på Ørnenippa (1382 m). Der var heldigvis en gruppe, der havde gået op tidligere på dagen, så der var trampet spor det meste af vejen op. Det var dog stadig noget knokleri at kæmpe sig derop - specielt gennem skoven. Den sidste del over fjeldet gik fint. Smed skiene neden for toppen og gik de sidste 50 højdemeter. Det blæste kraftigt, men der var en flot udsigt, mens solen gik ned. Væltede utallige gange på vej ned fra toppen og ned gennem skoven. Det var dog generelt en fin tur. Cranium og bordtennis-turnering om aftenen
.  

 

 


 

31. december, opvarmningstur, Nytårsrenn og Nytårsaften

Kørte en kort tur med Sune og formiddagen langs søen. Skiforholdene var ikke gode men sne, vind og sne der klumpede. Over middag kørte vi Nytårsrenn på rød 10 med opløb ved Langetjønn. Synes jeg knoklede godt igennem, men der var intet glid i skiene og teknikken savnede vist også lidt finpudsning. Sluttede et godt stykke nede i feltet, men meget sjovt at få kæmpet godt igennem.

Havde en fin nytårsaften. Vi løb ikke helt tør for øl, men det var tæt på ....

 

 

 


1. januar, Rød 15

Tømmermænd om formiddagen ... Kørte 'Rød 15' om eftermiddagen. Havde egentlig planlagt 'Rød 10' og sådan så det også ud til at blive de første 10 minutter. Vejret var dog helt suverænt, så i stedet blev det 'Rød 15'. Et godt valg. En fed løkjpe med masser af op- og nedkørsler og super sne. Blev godt træt til sidst men en perfekt tur. En stille aften på fjeldstuen, da de fleste var taget hjem i løbet af dagen.  

 

 


 

 

2. januar, Gausta og smadret bil

Perfekt vejr! Skyfrit og næsten vindstille. Lånte telemarkski og kørte til foden af Gausta sammen med Lindstrøm. På med skiene og fæller så afsted mod toppen. De første 45 minutter var hårde med løs sne og småbuske, som skiene satte sig fast i. Da vi kom over trægrænsen blev det bedre med hårdere sne. Fællerne virkede fint og det var bare at knokle på. Lindstrøms ene fælle begyndte at falde af halvvejs oppe, og vi havde selvfølgelig ikke tape med til at reparere dem. Han valgte derfor at vende om. Jeg fortsatte mod toppen sammen med Christian Nielsen m.fl., der gik derop på snesko. Min ene fælle svigtede 300 højdemeter under toppen. Jeg kæmpede videre med en fælle - en noget hårdere kamp en før. 50 højdemeter under toppen røg den anden fælle. Jeg smed skiene og gik det sidste stykke op forbi tårnet og ud på toppen. Der var en superb udsigt og Telemarken og Rjukan dalen. SKyfrit og stor set vindstille. Perfekt! Turen ned fra toppen var sjov. Debut på telemarkski, men det var faktisk ikke så svært. Det første stykke gik på større sneflader, nogen af dem med hård skorpe. Den sidste trediedel gik ned gennem en snefane. Lidt sværere at køre men også sjovere. Havde godt trætte ben, da jeg endelig nåede ned efter 30-40 minutter. Hurtig pakning og så afgang mod Danmark.

På vejen langs Tinnsjøen skred bilen ud, snurrede rundt, havnede i grøften og rullede om på taget. Der skete heldigvis intet med os - og heller intet med skiene i tagboksen. Nogen holdt vist en hånd over os. Corollaen så ikke god ud ... Vi blev tjekket på sygehuset i Rjukan og fik kontakt med SOS, der skaffede os en lejebil. Den kunne vi dog først få dagen efter, så vi tog tilbage til fjeldstuen og fik en ekstra overnatning. Nok en meget god løsning.


.  

 

 

 

 

 


 

3. januar, Kvitåvatn - København

Tog med taxa til Kongsberg, hvor vi efter en del bøvl fik byttet vores bil ud med en anden, der havde bøjler til ski på taget. Det lykkedes efter lidt knokleri at få placeret alle 15!! par ski på taget og smidt resten af bagagen ind. Bortset fra et stop på McD i Uddevalle skete der ikke meget på turen hjemover.
.