Rejser

Val d'isere - vinter 2004

 

Dette er en beskrivelse af en skitur til Val d'Isere med Majken og Dorthe i januar 2004. Den skitur der havde det dårligste skivejr, jeg nogensinde har opleveret, men også den skitur der havde det bedste - og det meste - sne.

 

Lørdag d. 10. januar

Havde besluttet, at de ekstra penge man havde nu i forhold til da man var studerende skulle bruges på lidt luksus, så vi på skiferie i stedet for a skrumle til Alperne med en ussel bus. 2 timers flyvning til Chambery og 2 timers bus op til Val d'Isere. Det mest spændende på turen var hjemmelavet Irish coffee i flyveren …
Ankom til masser af sne og blev indkvarteret i en lejlighed der er ikke var meget større end et kosteskab. Maksimalt 20 m2. Senge der skulle slås ned fra væggen og som prikken over i'et, et toilet der lugtede af kloak. Skønt.


Søndag d. 11. januar

Der var pistevisning klokken 10.00, så det blev ikke til meget søvn. Vejret og sneen var rimelig, men man kunne ikke se meget pga. snevejret. Fik set det meste af området omkring Val d'Isere og La Daille inden frokost. Pistevisningen fortsatte lidt efter frokost, hvorefter jeg selv kørte et par timer. Da jeg kom hjem fandt jeg ud af, at Majken var faldet og havde forstrakt et korsbånd. Ikke mere ski til hende. Det væltede ned med sne om aftenen.


Mandag d. 12. januar

Pistevisning fra kl. 9.30. Vi skulle have været i Tignes, men det sneede og blæste så kraftigt, at liften var lukket. I stedet var der den fedeste sne. På mange pister lå der 30-40 cm pudder. Kørte upreparerede pister i La Daille det meste af eftermiddagen. Om aftenen var der pubcrawl. Det startede lidt kedeligt, men blev ok til sidst. En enkelt af guiderne fattede vist ikke, at dette ikke var 2G i Val Thorens, men 25-30 årige i Val d'Isere … Det startede med at pisregne i løbet af aftenen. Og det blev ved …


Tirsdag d. 13. januar

Vågnede med lidt tømmermænd … Det regnede stadig - og det blev ved HELE DAGEN. Gik en tur om formiddagen og kørte en time på ski om eftermiddagen. Det var usselt. Spiste på Crepes bar om aftenen.


Onsdag d. 14. januar

Regnen var endelig holdt op, og man kunne køre lidt på ski igen. Kørte i La Daille formiddag og eftermiddag. Sneen var helt ødelagt op til 2500 meter. Pisterne var MEGET isede. Over 2500 meter var det rimeligt. En blanding af pulver og sne med skorpe. Kørte off piste det meste af eftermiddagen. Nedkørslen til dalen var et helvede. Afterski og så mad. I løbet af aftenen begyndte så en lille snestorm. Perfekt skiferie vejr …


Torsdag d. 15 januar

Snestormen fortsatte. Om formiddagen kørte Dorthe og jeg på børnebakken i La Daille. Den eneste bakke i hele Val d'Isere, der var åben. Her lykkedes det mig næsten at brække en skistav … Efter frokost åbnede de lidt flere bakker. Kørte et par ture i Le Fornet indtil køerne blev for lange. Tog en enkelt tur i Val d'Isere inden jeg endte igen i La Daille. På toppen var det helt råddent, men nede i skoven lå der 40 cm sne på de upreparerede pister. Skønt.


Fredag d. 16. januar

For første gang siden søndag var lifterne til Tignes åben. Tog derover om formiddagen. På toppen blæste det fuldstændig vanvittigt og med chill faktor var det vel -30 grader. I dalene var det ikke meget bedre. Det væltede ned med sne og man kunne ikke se en brik. Om eftermiddagen blev det nærmest bare værre. Til sidst blev jeg svimmel over ikke at kunne se pisten. Gik i biografen om aftenen.


Lørdag d. 17. januar

Det havde sneet det meste af natten igen, så det lå tyk sne overalt. Kun nogle få pister var blevet prepareret, så det var ren off piste på pisterne hele formiddagen. Spiste frokost på toppen inden jeg igen tog til La Daille. Kørte off piste her i 40 cm nysne. SKØNT. Var helt smadret i knæene til sidst og kunne kun køre ca. 200 meter ad gangen. Klokken 17 var der afgang til flyvepladsen og klokken 2 var vi hjemme. Fedt ikke at skulle tilbringe hele natten i en bus.