Rejser

 

Prag - september 2004

 

 

 

Lørdag den 4. september

Skulle på 3-dages MIKE-SHE kursus i Prag for arbejde og besluttede at flyve der ned et par dage i forvejen og holde lidt ferie. I Danmark var det nærmest efterår inden afrejse, men i Prag var det nærmest forår med 20-25 grader hele ugen.

Ankom til Prag først på eftermiddagen, tjekkede ind på et ferietomt kollegie et par metrostop syd for centrum inden turen gik tilbage til centrum af Prag. Brugte resten af dagen på at gå rundt i centrum og gå i biografen.


 

Søndag den 5. september

Denne dag var udråb til 'store turistdag'. Startede ud med en tur op på Petrinhøjen, videre over klostret og til borgen. Så hele borgkomplekset udefra samt 'changing of the guards'. Der var overfyldt med turister, så jeg flygtede hurtigt ned i den roligere del af byen. Eftermiddagen blev brugt på seværdighederne i centrum.

 

 


Mandag den 6. september

Tog med toget til Karlstejn om morgenen. Borgen var lukket om mandagen, så det var fuldstændig ryddet for turister. Vandrede de 15 km gennem skoven til Beroun. En fin tur, som dog ville have været helt perfekt at køre MTB på. Smed rygsækken på et hotel i centrum af Beroun, spiste gullash og knödel inden jeg tog toget videre til Krivoklat. Her var borggården åben, men selve borgen lukket, så igen var der ingen turister. Slappede af i en haklv time inden jeg vandrede tilbage langs Berounka floden til Zbrenec, hvor jeg måtte vente knap 2 timer på toget.

 

 

 


Tirsdag den 7. september

Var blevet småsyg, så det blev ikke til meget aktivitet denne dag. Tog toget tilbage til Prag, tjekkede ind på et hotel lidt nord for centrum, tog på et kæmpe marked nord for floden og gik lidt rundt i centrum.


Onsdag den 8. september - fredag den 10. september

Onsdag og torsdag kørte kurset fra 8.30 til 20.00, så der var ikke tid til megen turisme. Middagspausen på 1 time blev brugt på enorm 3-retters menu indtaget med udsigt til Kalrsbroen. Ikke dårligt. Var færdig 'allerede' kl. 17 om fredagen og nåede lige at købe liudt friluftsgrej inden flyveturen hjem. Var i KBH kl. 23 og startede DTU Adventure Race dagen efter kl, 12. Perfekt.