Rejser

 

Budapest - påske 2004

 

 

 

Onsdag den 7. april

Havde været hjemme på farmen og løbet DM-lang i Ulfborg fra fredag til tirsdag. Vejret havde været elendigt med mere eller mindre konstant regn, 5 grader og stærk blæst. Det var derfor med et stort håb om sol og varme, at jeg fløj sydpå med Lufthansa. Mellemlandingen i München tydede ikke for godt. 0 grader og sne Heldigvis var Budapest bedre. Alle dagene havde bød overvejende på sol og ca. 15 grader.
Tog minibustaxi fra lufthavnen til nationalbanken, hvor jeg mødtes med Andras. Spiste frokost på en cafe i nærheden sammen med Andras kæreste og en af hendes veninder. Andras skulle tilbage på arbejde så vi brugte et par timer på at se katedralen og var oppe i spiret for at se ud over Budapest. Flot udsyn. Var efterfølgende en tur på en trendy cafe, inden vi mødtes med Andras igen. Tog hjem til hans lejlighed i borg-kvarteret med udigt til Mathias-kirken. Vin og øl på bordet mens vi ventede på Christian. En bid brød og så af sted i byen - først på cafe og siden diskotek. Sluttede aftenen/natten med at være lettere beruset .


 

Torsdag den 8. april

Brugte på formiddagen på en let omgang sightseeing i borg-kvarteret og Pest centrum med blandet entusiasme. Størstedelen af tiden blev tilbragt med en cola på en bænk foran St. Stephens Basilica. Spiste frokost med Andras på en restaurant med udsigt mod parlamentet. Maden var god, men tiden lod til at have stået stille siden 1980'erne. Brugte efterfølgende en halvanden times tid på sightseeing i Pest samt på at gå tilbage til lejligheden. Om eftermiddagen mødtes jeg med Rita og tog sporvognen til udkanten af Budapest, hvorfra vi gik en tur på ca. 12 km i bakkerne nord for byen. Et lækkert afbræk fra byen og en masse flotte udsigten ned over byen. Tomaz ankom om aftenen og så startede showet ellers igen. På universitetsdisko til klokken

 

 

 

 


Fredag den 9. april

Kørte i Tomaz' bil til Eger, en større by beliggende i et vindistrikt ca. 1,5 time øst for Budapest. Landskabet på vejen var stort set helt fladt indtil de sidste 15-20 km, hvor vi stort set kun så vinmarker. Spiste frokost og var på cafe i Eger, inden vi var rundt og se borgen og resten af byen. Sidst på eftermiddagen gik vi ud til 'Valley of nice women', hvor de lokale vinproducenter solgte smagsprøver på deres vin. Taxi tilbage til Eger, siesta, gullash og videre på bar og et sejt tekno diskotek i katakomberne under en af byens kirker.

 

 

 

 


Lørdag den 10. april

Denne dag stod i velværens tegn. Først tog vi ud til et spa-bad lidt uden for Eger. To bassiner og ikke mindst 5 rør, hvorfra vandet fladt ca. 2 meter ned og masserede skuldre og ryg. Super!. Brugte 1,5 time på at komme til at ligne røde rossiner. Tilbage til Eger for en bid brød, inden vi kørte tilbage til Budapest. Her stod den på mere spa og dampbad i badet midt i Byparken. Efter halvanden time i damp og vand var vi helt færdige. Tilbage forbi lejligheden, siesta og videre på Mongolsk 'All you can eat' restaurant. Efter store mængder kanin, ged, hest og muflon videre på diskotek.


Søndag den 11. april

Var smadret som alle de foregående morgenen med tiden skulle udnyttes så efter lidt cola var vi klar til at tage med toget til Visegrad ved 'Donau bend' en time nord for Budapest. Krydsede Donau med pram og gik op til slottet sammen med Tomaz og Maja. En flot udsigt over floden og bjergene, tilbage til de andre og en omgang gullash. En kort gåtur til flodbåden og derefter 2 timers sejlads tilbage til Budapest. Alle var trætte, så aftenen blev tilbragt hjemme i lejligheden.

 


 

Mandag den 12. april

Op klokken lidt i 5 for at tage en taxi ud i lufthavnen. Igen mellemlanding i München og hjemme i KBH ved middagstid

En fed ferie og det var utrolig hyggeligt at mødes med gutterne igen. Havde ikke set Tomaz og Andras siden Stokholm 2001 og havde ikke set Christian siden Wien 2000. Budapest havde ændret sig meget siden Frands og jeg var der i 1999. Mange bygninger var blevet restaureret, men måske hjalp det også, at det ikke var november måned.