Rejser

 

Chamonix 2003

 

Billederne er Rix'. Der kommer måske flere, hvis jeg da tager mig sammen, til at scanne dem jeg selv tog.....

 

 

 

Fredag 8. august 

Afgang fra København klokken meget meget tidligt. Vejret var helt perfekt og det var en stille og solrig morgen (flot timing for en ferie sydpå). Det gode vejr gav en flot flyvning sydpå med frit udsyn over Møn, Farø-broerne, Falster, Loalland og Nordtyskland. Landede i Geneve, hvor jeg missde bussen til Chsamonix med 10 minutter. Blev derfor nødt til at lege turist i Geneve i 5 timer. Efter 2 timers byturisme i 40 oC hvor jeg fik set 'Fonuntain d'eau', havnefronten, parken, et par kirker og universiteter var jeg dog helt færdig. Tilbragte derfor resten af tiden på et friluftsbad i søen.
2 timers transport i bus og endelig i Chamonix. Fandt en billig campingplads (Les Arolles) nær centrum, men også nær hovedvejen hvilket gav lidt larm. Nåede også lige en tur forbi McD inden sengetid.

 

 

 

 


 

Lørdag 9. august

Stod op til en imponerende udsigt: Mont Blanc badet i sol, bjerge og en skyfri himmel. Lejede en mountainbike og cyklede af sted ved 9 tiden. Det første stykke i dalbunden var helt fladt, men gik hurtigt over i en småkuperet skovrute på den sydlige dalside. Senere blev det ekstrem stigning på zig-zag veje, hvor cykling var umulig. Heldigvis var der også gode stykker med åbne marker og små stier på bjergskråningerne. Ankom til 'Le Tour' ved 11 tiden. Herfra gik der lift til 'Col de Balme', men lifter er snyd, så jeg cyklede op ok cyklede er måske så meget sagt. Det første stykke med 500 meter stigning op til mellemstationen var ekstremt stejlt og vejen desuden var fyldt med store løse sten var cykling umulig. Med sveden haglende lykkedes det at cykle halvdelen og gå resten. Nedturen senere på dagen var ikke meget sjovere, da de store sten kastede rundt med MTB'en og bremserne glødede. Det øverste stykke på 500 meter stigning op til passet var meget bedre. En jævn stigning på 5%. Fandt et jævnt tråd og var oppe ved 'Col de Balme' ved 13 tiden. Frokost med udsigt til de Schweiziske alper på den ene side og Chamonix dalen samt Mont Blanc på den aden. Cyklede lidt rundt på vandrestierne i området - fedt terræn - inden det gik ned igen. Turen tilbage gennem skoven og langs 'Le Avre' floden var lækker, men jeg var helt færdig til sidst og aflevere MTB'en ved 16 tiden. Spiste en ussel pizza om aftenen.  

 

 

 

 


Søndag 10. august

Da vejret dagen før havde været ekstremt varmt allerede fra klokken 10 stod jeg tidligt op for at vandre i bjergene på nordsiden af dalen. Afgang derfor klokken 8. Droppede igen liften og åd i stedet de 1000 meter stigning op til PlanPraz på 2 timer. Jeg var pænt træt da jeg kom op, men turen var det hele værd. Over trælgrænsen gik turen videre på en bjergskråning med udsigt over Chamonix dalen til passet 'Col du lac Cornu'. Holdt en kort pause ved 'Lac Cornu' inden det gik videre mod 'Lacs Noirs' og frokost med franskbrød og Nutella. Videre langs bjergkammen til L'Index og 'Lac Blac' som jeg dog ikke gik helt op til. Så masser af bindegale klatrere på vejen samt mange paraglidere. Hjemtur over 'Flegere' og 'Floria'. Fik en fin nedstigning gennem skoven, men ski- og pisteområderne var ikke specielt kønne. Var godt træt tilbage på campingpladsen ved 17 tiden. Da jeg vaklede op mod badet, så jeg en dansk bil og fanme om ikke Rikke og Henriette stod og pakkede ud. Jeg havde åbenbart valgt den rigtige campingplads helt tilfældigt. Hjalp med at slå 'cirkusteltet' op, fik et ordentligt læs mad og vaklede så i seng.

 

 

 

 

 

 


Mandag 11. august

Var på diverse kontorer for at høre om bjergbestigningsforholdene i området. Mont Blanc blev kraftigt frarådet pga. meget dårlige forhold. Vi fik i stedet anbefalet 'Tete Blan'. Der kom vi dog aldrig op grundet dårligt vejr og sygfom. Brugte det meste af eftermiddagen og aftenen på at klatre ved 'Les Gailands'. Der var fyldt med folk, men vi fik et par ture på en 4+ og en 5´er. Klarere 4´eren i klatreskov men gav op uden. Kylling i karry ala Trangia til aftensmad.


Tirsdag 12. august

Fik lidt mere information om bjergene inden der blev lejet klatreskov og vi gik til 'Les Gailands'. Der var lidt færre folk i dag, og vi fik prøvet et par nye ruter. Kom bl.a. op ad en 6'er. Nedstigningen herfra var MEGET spændende. 

 

 


 

Onsdag 13. august

Tog kabinelifterne op til 'Aguille de Midi' (3700 meter). Udsigten var imponerende: Bjerge (frit udsyn til Mont Blanc og klatrere på vej ned derfra), gletschere, is, sne og Chamonix dalen. På vej ned steg vi af ved mellemstationen og gik de sidste 1300 højdemeter ned gennem skoven. En flot nedstigning med udsyn til hele dalen. Vejret skiftede lynhurtigt fra perfekt til torden og MEGET regn, så turen forbi vandfaldet 'Cascade du Dard' og den sidste del af nedstigningen blev overstået meget hurtigt. Mexicansk buffet aftensmad i byen, hvor man åd sig en pukkel til.

 

 

 

 

 

 


 

Torsdag 14. august

Hviledag. Vejret var skiftet til overskyet og indbød ikke til megen aktivitet. Fik dog løbet 50 minutter (400 meter stigning) og var helt kvæstet. Mødte Ruth og Mogens og fik kaffe med dem på campingpladsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fredag 15. august

Vejret var stadig ikke godt, og da tøserne var småsyge, var bjergbestigning udelukket. Vi gik i stedet op til 'Bossons Gletscheren' og 'Les Pyramids'. En tur med 800 meter stigning, udsyn til dalen og den døde gltshcer, hvor der konstant var skred med sten og klipper. Var hundesulten da vi kom tilbage til campingpladsen, så turen gik ind til byen og en kæmpeburger. Mørbrad ala Trangia om aftenen.

 

 

 


 

Lørdag 16. august

Stod tidligt op til perfekt vejr igen. Tog lifterne op til L´Index. De andre skulle klatre helt op på bjerget, men jeg havde desværre ikke tid. Ville så gerne have været helt oppe, de andre sagde det var adrenalin kick. Gik i stedet tilbage til Chamonix. Den første nedstigning gennem en dal uden stier var lidt hård, men synet af tre murmeldyr hjalp på det. Var vel 15 meter fra den nærmeste. Det sidste stykke gennem skoven gik hurtigt og samlet tog turen ned kun 2 timer. Teltnedslagning, rygsækpakning og frokost før turen gik til Geneve og hjem med fly.

Generelt en god ferie. Desværre blev det ikke til så meget bjergbestigning som håbet - det må blive næste gang.

.