Rejser

Grækenland 2001

 

27-07-01  

Havde slappet af et par dage efter Rumænien, spist masser af mad og spillet noget Panzer II. Nu var vi klar igen. Blev telefonvækket lidt sent, da jeg havde sovet mig. Stressede lidt, men vi nåede det selvfølgelig alligevel. Skulle flyve med Britta, Ditte, Grooss og lillebror. Fløj med Mærsk Air = uendelige mængder af gratis sprut og øl samt god mad. Enkelte af os lød som om, at vi skulle til Ibiza … Havde booket hotel/hostel midt i Pladaen i Athen ca. 300 meter fra Akropolis. Meget små og meget varme værelser, men hva’, vi har jo ferie. Athen var varm, meget varm (38 oC) så vi smuttede ud efter kolde colaer. Kvarteret var meget hyggeligt med masser af små gyder. Ulempen var, at det var MEGET turistet med tusindvis af små souvenirboder, der alle solgte der samme (bras). Mousaka, Tachiki, uzo m.m. blev indtaget på en tagterrasse med udsigt til Akropolis og hyggemusik fra ejerens familie i baggrunden.

blow my whistle ...

Hellerup

 

CPH

 

Charming Ditte

Ruiner

Husorkester


 

28-07-01

Skrumlede i en varm bus mod Lavrio, som ligger på Ihacas (den græske halvø med Athen) sydøst side. Her ventede Peter med båden og hans familie, som rejste hjem. Vi sejlede halvanden time mod sys til spidsen af Ithaca. Her ankrede vi op i en bugt for foden af Poseidons og ???’s templer. Ude at snorkle igen for første gang i et år, lækket, bortset fra at jeg selvfølgelig kom til at banke hånden ind i et søpindsvin, så nu har jeg pigge i alle fingrene. Ind og spise souvlaki på en cafe i strandkanten og så tilbage og sove. Fortsatte traditionen fra Rumænien med at sove under åben himmel oppe på dækket. Fedt, og en smule varmere end i Rumænien.   

Kaptajn Peter

 

Poseidons tempel

 

Skibsdrengen

 

Poseidons tempel

Nydelig cafe

 


29-07-01

Første rigtige dag på farten. Sejlede stik øst i halvanden time til øen Kea. Brune og grå bjerge selv om guidebogen sagde, at øen var kendt for sine frodige dale … Snorklede og spiste lidt mad, trænede kolbøttespring fra stævnen af skibet med Peter og lavede smertefulde rygplaskere. Videre mod sydøst mod øen Kynthos. Vi havde en god nordenvind og skibet krængede godt. Vinder gav pæne bølger og vi kæmpede (nogen forgæves) mod søsygen. Jesper klarede den dog (denne gang?). I havn i en lille by en endnu en badetur. Solen er lige gået ned, og vi er klar til aftensmad. Sidder og kigger over på cafeer i strandkanten, hører Sanne Salomonsen på anlægget, en svag brise og 30 grader. That’s life!

Spiste mad på en cafe, hvor Peter var ’pals’ med ejeren. Dette medførte super betjening og den lækreste mad.

Keas frodige dale

 

Rygplasker

 

Bounty

 

Kynthos

Kynthos by night

Hygge


30-07-01

Det blæste ret kraftigt fra morgenen og vi overvejede at blive i havnen. Valgte heldigvis at lade være og tog af sted mod den anden side af øen. Første del af turen gik stik nordpå i en frisk modvind. Sad i stævnen med Ditte,, Lars og Anders og fik den fedeste rutsjebanetur. Svingede rundt om nordspidsen af øen og fik vinden ind bagfra. Lidt mere gyngen og ingen fart, så vi satte motoren til. Kom hurtigt ned i en bugt, hvor vi snorklede rundt et godt stykke tid. Videre ind til hovedbyen på Kynthos. Tog et powernap og et bad. Nu venter vi på, at Dennis skal ankomme og så er der dømt aftensmad.

Efter aftensmaden fik vi en drink eller to på en bar med udsigt over bugten. Lækkert. Scenariet mindede om vinterferie i Norge med lys spredt op ad bjergsiden.

Morgen toilette

Rige svin ...

Rutsjebane

Vores båd


31-07-01

Købte en harpun, og vi var kåde som børn. Det lykkedes Anders og mig at skyde en skrubbe i stykker hver. Sejlede videre sydpå mod Sefisos. Efter 5-6 sømil krydsede vi mod sydøst og fik kæmpebølger ind fra nord. Senere svingede vi mod syd og fik vinden ind fra ryggen igen. Deres var vores ’sejl dåb’ og med kun en brækning (Anders) bestod vi. Vinden havde styrke af kuling med vindstød af stormstyrke. Det sidste stykke sejlede vi tilbage mod nord i meget hård vind. Pludselig snurrede gummibåden rundt i luften bag båden så årer og benzindunk fløj ud. Sejlede tilbage og fik samlet benzindunken og den ene åre op. Den anden fik vi fat i, efter at jeg spænede rundt om bugten og svømmede ud efter den. Der var ikke plads i havnen i Liardi, og vi lagde os på læsiden af molen udenfor havnen. Billig aftensmad – gyros på en grillbar med en nydelig servitrice :) – drink i strandkanten og så hjem i seng.  

Den gamle mand og havet

 

Liardi

 

 

Madlavning

2 små og 1 stor


 

01-08-01

Hmmmm. Der var stadig en meget kraftig vind fra nord, så vi besluttede os for at blive i havnen. Anders, Lars, Grooss og jeg gik op til byen Chora, der lå på en bjergtop oven for byen. Meget flot by, hvor alle husene var holdt i blåt og hvidt. Havde læst, at der skulle være en vandresti ud til et kloster. Fandt først stien på tilbagevejen og i stdet kom vi til at gå på gedestier og gennem forladte marker nu fykldt med alverdens stikkende planter. Nåede aldrig frem til klostret, men så til gengæld små landsbyer klinet og ad siderne i stejle dale samt utallige firben og kæmpe græshopper. Hjemme igen mødte vi en flok fra GH-blokken, der som os var på cruise. Organiserede lidt ’Tour de Båd’, og endte med at holde fest hos os. Kom først i seng ved 4 tiden.

På vandretur

 

Chora

Udsigt over Liardi

 

Chora torv

Toppen af Serifos

Ged

Hovedrengøring ...

Der vaskes før festen

 


 

02-08-01

Stadig den samme skide vind. Havde planlagt at sejle klokken 9, men da det stadig blæste som bare fanden klokken 8, så sov vi videre til klokken 12. Lavede ikke rigtigt mere den dag ud over at skyde efter fisk, race lidt rundt med vores jolle, drikke øl, læse og sove. Planlægger at sejle nu i nat, men vinden har endnu ikke lagt sig så …

Fisketur

 

Et nydeligt ægtepar

 

Chora

 

Yndigt ...

MAD

 


 

03-08-01

Vi kom af sted i nat klokken 3 - endelig! Det lykkedes os igen at få tabt noget i vandet. denne gang en fender - fik dog fat i den igen. Alle vi 'svage' åd søsygepiller og kravlede under dæk. Pillerne virkede kun delvist. Vi blev godt nok ikke søsyge, men til gengæld var vi lysvågne og lå og væltede rundt. Måske var det extacy og ikke søsygepiller :). Kom i havn på Paros ved 8 tiden og kom til at ligge ved siden af de samme tyskere som på Kynthos. Sov et par timer hvorefter vi gik op i byen til et par gyros. Herefter en omgang 'power-turisme', hvor vi så 2 kirker, en borg, en vindmølle og en masse snævre gader flankeret af hvide huse med blå døre og vinduer. Rigtig hyggeligt. Hjem til båden og med jollen på strandtur. Havnede på Paros' svar på Bellevue og lavede lidt babespotning. Det var sindssygt varmt, og efter et par timers stegning tog vi hjem igen. Om lidt er der aftensmad på båden, og så måske en bytur ...

Havnede på et kæmpe diskoteks og bar kompleks. Efter kort tid dansede vi på bordene og havde det super skægt. Fed musik, men da de spillede YMCA og Wham dukkede der lidt for mange fyre i lyserøde skjorter op. Ditte var bitter over, at Lars fik flere tilbud end hende :)  Aftenen sluttede rimelig råddent med at et par stykker opførte sig lidt for konfirmand-agtigt :( 


 

04-08-01

Hviledag. De fleste havde tømmermænd (moralske?) og aktivitetsniveauet var meget lavt. Vi fik smidt Dennis på færgen og sejlede mod øst. Mindre vind end de foregående dage, men stadig gamle bøler. Havde ædt piller igen, så igen søsyge hos mig, men et par andre gik ned med flaget :) Ankrede op i en hyggelig lille bugt med en havn og 5 huse- I bugten var der flere søpindsvin end alle de foregående steder. Vandet var fuldstændig turkisklart. Lavede spaghetti og kødsovs på båden og alle gik tidligt i seng.

Kaptajn Britta

 

Kaptajn Peter

 

Opankring

 


 

05-08-01

Vågnede efter 10-11 timers søvn oppe på dækket. Sol og skyfrit som vanligt, men vinden var væk. Sejler i øjeblikket rundt på et hav stort set uden bølger.

Hmmmmm det holdt sgu ikke længe. Det blæste efterhånden op, og da vi kom syd for Amorgos gik det helt amok. Vinden steg til 45 knob med vindstød op på 50 (25 m/s), hvilket svarer til storm. Vand væltede ind fra alle sider og det var pissekoldt. Kravlede nedenunder og undgik på magisk vis at blive søsyg. Vi vendte om og efter to timer gik vi ind i Amorgos hovedby, med et flænset genoa sejl :( Det brugte vi så et par timer på at lappe om eftermiddagen. Resten af dagen blev brugt på at hænge ud på båden, babespotte og glo for vildt på den kæmpe motorbåd, der ligger ved siden af os. En rig gammel græker med hans 20-25 årige brintblondine. Er ved endelig at tage mig sammen til at skrive postkort.

Systue


 

06-08-01

Vinden var væk igen. Sejlede stik øst mod en lille ø beliggende mellem Amorgos og Kalymnos. Ankrede op i en bugt på sydsiden af øen. Sigten i vandet var dårligt, men der var masser af fisk, og jeg pløkkede et par stykker med harpunen. De var dog så små, at vi fodrede måger med dem. Sidst på eftermiddagen gik vi tværs over øen. På den nordlige siode var der utroligt flot med klippeskrænter og blokmarker fyldt med afrevne sten. Vandet sprøjtede op over klipperne og der var dannet små saltsøer. Der boede omkring 6 mennesker på øen og vi spiste mad (fisk) på deres taverna. Det væltede ind med kunder fra bådene i bugten og blev ret livligt. Gik hjem i totalt mørke - ufatteligt at det ikke gav nogen brækkede ben.

kaptajn Ditte

Amorgos

Båden

Vi fylder havet op

Stenkyst

klipper

Flere sten

Klar til mad

Maden :0)

 


 

07-08-01

Stod tidligt op igen for at undgå vind. Dette var dog ikke nødvendigt, da det blæste stort set hele dagen. Satte kursen mod Kos og Kalymnos. Efter et par timer i solen var vi godt stegte, og vi svingede derfor bommen til storsejlet ud over siden. man kunne sidde i en lille bærestol ude for enden af bommen og blive hejst ned i vandet. Her snurrede man rundt, mens man forsøgte at stå på vandski. Pisseskægt. Ved middagstid ankrede vi op i en lille bugt, snorklede rundt i noget totalt klart vand og så en muræne på en halv meters længde! Efter et par timer gik det videre mod Kos, hvor vi havnede i en totalt moderne og nybygget havn. I aften = party!

Velkommen til kødmarkedet på Kos. havnene i en totalt overfyldt bargade med aggressive sælgere overalt og masser af skandinaver. Gik først hen på et pænt dyrt tekno diskotek. Efter et par timer var vi trætte af det og gik tilbage i bargaden. Fik bodytequila på en totalt stiv dansker. Videre til en anden bar hvor vi mødte et par norske jenter. Hjem mens solen stod op.

Vandski

Michelangelo

Kos

 


 

08-08-01

Op efter 3 timers søvn og i gang med rengøring af båden. Spulede hele overdækket sammen med lillebror. Ejeren af båden skulle komme ved 12-tiden, men han var selvfølgelig forsinket og kom først klokken 14. Gik til stranden med Ditte, snakkede dog mere end vi badede, da der var fyldt med sten. Videre mod færgehavnen. I tolden sad flygtning indespærret - ikke så hyggeligt et syn. Væltede om bord, fik en godnat øl, så solnedgang og lagde os til at sove.

Solbrændt

Vi stener

Ægtepar og bøssepar ;0)

Solnedgang over Kalymnos

 


 

09-08-01

Ankom til Piræus om morgenen. Er tilbage i den onde varme. Kylede en sandwich ned og tog metroen ind til Athen. Blev indkvarteret på det samme hostel igen og sad og spillede kort et par timer til siestaen var færdig. Drog herefter op på Akropolis. Meget imponerende bygningsværk, alderen taget i betragtning. Det væltede rundt med skoleklasser, mærkeligt nok primært tyske skoleklasser og 'unge mennesker' som os. Gik ned forbi Dionysos teatret bagefter hvor vi var helt alene - åbenbart ikke den helt store turist attraktion. Hjem og slappe af inden vi om aftenen gik ud for at spise. Fandt en billig gyros restaurant med totalt dårlig betjening - tjeneren ligefrem krævede drikkepenge. På hjemvejen fik vi endelig lavet vores henna tatovering af et anker. Inden vi gik i seng kastede vi lidt med mandariner og andet skyts efter et par tøser, der ikke fattede så meget ... ;0)

Athen

 

Akropolis

 

???'s tempel

 

???'s teater

 

Dionysos' teater

 

Noget gammelt ...

 

Zeus tempel

Tatovering

Så sejt!

 


 

10-08-01

Store tursitdag. Fulgte Peter til bussen og gik derefter ind i den nationale have. Anlagt af en tysker og vedligeholdt af grækere - spændende resultat. Så vagterne foran parlamentet. Det må være her John Clease fik inspirationen til hans gakkede gangarter. Videre til Zeus templet og det olympiske stadion. Tilbage til lidt forkost og siesta. Om eftermiddagen gik jeg med Anders og Grooss i Malestirakien, som minder lidt om Campden i London, sælgerne var bare en anelse for pågående. Det eneste vi købte var et 'ægte' Calvin Klein bælte til 25 kroner. Spiste MEGET aftensmad på McD og drog mod lufthavnen. Fik ikke sovet meget inden vi om morgenen klokken 7 skulle flyve.

Landede i Danmark ved 10-tiden til 15 grader og regnvejr ;0)

Gakkede gangarter

 

Akropolis

 

Det olympiske stadion

 

Rugbrøddet

Kunst