FAS Adventure Race

Nordsjælland, 17. april 2011

Jeg havde en aftale med Ann-Dorthe Lisbygd om at køre Møn AR midt i maj måned, og vi blev enige om, at FAS kunne være en god lejlighed til at teste holdet. Sidste mand på holdet Richardt Hansen. Vejrudsigten så god ud, men søndag morgen var det dog overskyet og småkoldt. Det klarede dog efterhånden op, og kort før start brød solen igennem. Perfekt vejr til at køre løb!

 

Etape 1: tænkeopgave + 5 km løb
Kl. 10 var 21 hold klar. Løbet startede med, at der blev udleveret en liste med 12 små IQ opgaver, som hver gav et bogstav, der skulle kombineres til at transportmiddel. Vi løste hurtigt opgaverne, men kunne ikke finde nogen løsning. Tilæ gengæld snakkede et andet hold tilpas høkt, til at vi kunne høre, hvad de sagde. Takker! Afsted som hold nr. 2.
Vi løb en km ud til første post, fik udleveret et kort med 3 km let o-løb. Kom rundt uden problemer og havde endda succes med at få lidt forspring til næste hold.

Etape 2: 15? km MTBO
Nu fulgte en lang tur på MTB rundt i Rude Skov. Orienteringen forløb uden problemer og vi holdt fin fart. På de åbne marker langs Hørsholm Kongevej ventede dagens (frygtede) vandpassage. Det var heldigvis kun en lille sø/mose, der skulle passeres, men vandet var fand** koldt. Efter badeturen ventede en samarbejdsøvelse. En stafet kombineret med at flytte rundt på bildæk. Vi var ikke imponerende til at tænke os om, og det lykkedes os ikke at løse opgaven inden max-tiden på 15 minutter var gået - men det var vist kun 1 ud af de 21 hold, der lykkedes med det. Videre på MTB mod Geel Skov.

Etape 3: 8 km o-løb
På toppen af Geels Bakke ventede en lille forhindringsbane som skulle gennemføres med en sæk gulerødder og kartofler (no kidding!). Vi kom fint rundt, og på vej ud på det efterfølgende o-løb så vi Lars Bukkehaves hold starte ud på forhindringsbanen. Ca. 5 min forspring. Det var ok. O-løbet gik fint, men 2/3 rundt kom Bukkehave op. De løb lidt stærkere end os, og fik derfor opbygget et lille forspring tilbage mod Geels Bakke.

Etape 4: 10 km MTBO
Nu fulgte en MTBO tur rundt gennem Virum. Vi passerede en del steder, jeg faktisk aldrig havde kørt før - jeg troede ellers, jeg kendte området ud og ind. Vi fik hentet Bukkehave og forsøgte flere gange at snøre dem på vejvalg, dog uden det store held, så vi ankom til kanoetapen samtidig.

Etape 5: 2 km kano
Kano, hadedisciplimen over alle! Denne gang var det dog spicet op med, at forreste og bagerste mand skulle sejle med hætte over hovedet. Vi tørnede ud samtidig med Bukkehave og et herrehold, der pludselig var dukket op ud af det blå. Det viste sig senere, at de havde droppet mange af de valgfrie poster. I ynkelig zig-zig kurs gik det rundt til de fire poster. Ulempen var, at det var varmt under den ski** hætte, mens fordelen var, at vi unden problemer kunne holde tempo med det stærkere herrehold. Alle tre hold kom således samtidig tilbage til kanoudlejningen ved Nybro.

Etape 6: 15 km MTBO
Vi startede nu ud på en lang MTBO etape ud langs Mølleåen, op gennem Jægersborg Hegn og over til Rude Skov. Først fik vi dog tanket vand, hvilket betød at vi mistede kontakt med Bukkehave. Ham fik vi dog hentet igen halvvejs rundt på ruten. Herefter fulgte et par sjove stræk, hvor vi lod Bukkehave få forspring, og så valgte et andet - og hurtigere - vejvalg. To gange lykkedes den plan til fulde, og vi kunne derfor starte ud på sidste etape med et lille forspring på et par minutter.

Etape 7: 3 km o-løb
Sidste etape var 3 km mellemsvært o-løb. Vi havde alle cykelben, da vi startede ud, men holdt et ok tempo på grusvejene. Første gang vi skulle gennem terræn fik Richardt dog stærke kramper. Han fik stukket ud, og vi løb videre. Bukkehaves hold benyttede dog muligheden for at smutte inden om. Richardt kæmpede godt det sidste stykke rundt, og derefter rullede vi den sidste km i mål. Fin 2. plads, 5 min efter Bukkehave.

Bonusetape
Der var dog en lille bonusetape, som kunne nå at ændre resultatet. Ved løbsstart havde vi fået udleveret en bonusopgave. Find flest hovedstæder, der starter med B. Holdet med flest får 3 bonuspoint. Her var det en klar fordel, at have en far, der er gammel geografilærer, for Richardt og jeg spyttede hovedstæder ud til den store guldmedalje (helt bogstaveligt faktisk - vi fik en guldmedalje som præmie!) og nåede 14 styk. Bukkehaves hold klarede kun 11, og dermed cruisede vi op på førstepladsen. Lidt sjov måde at vinde et løb på, men sådan var reglerne.

Resultater (obligatoriske poster / valgfrie poster) - sluttid:

1. plads: Team AR og en mere (52/28) - 16:25

2. plads: Adventureracers.dk (52/25) - 16:21

3. plads: FAS 2700 (52/22) - 16:59

FAS var et rigtig fint begynderløb og en god mulighed for at få en kvalitetstræning inden de længere løb i Silkeborg og på Møn