Verdensmesterskaber i MTBO

4.-12. august 2007

Nove Mesto, Tjekkiet

 

Jeg havde fået smag for MTBO, da jeg var med som holdleder til EM i Italien i juni måned, og via et par gode testløb i Blåbjerg og Silkeborg, havde jeg for første gang sikret mig en plads på VM holdet. VM i Tjekkiet var en super oplevelse med gode konkurrencer. Jeg var tilfreds med egne præstationer, og at 'A-kæden' fik medaljer var med til at gøre turen helt perfekt.

 


 

Lørdag 4. august - Afrejse

Blev hentet af Johan tidligt om morgenen, hvorefter vi kørte til Fredericia og samlede jyderne op. Hurtigt ned gennem Tyskland og fremme på pension Pegas i Nove Mesto / Tri Studne om aftenen.

 

Søndag 5. august - Prøveløb

Kørte prøveløb nær hotellet om formiddagen. Første indtryk var, at stierne generelt var ret ringe at køre på, og at de mindste spor var helt elendige og ofte stort set umulige at finde.

 

Mandag 6. august - Sprint

Vi havde kun fire startpladser til sprinten, og Bjarke og jeg skulle derfor stå over. Tog i stedet en ekstra træning på modelevent kortet om formiddagen. Stegende varmt og de små stier stadig lige elendige. Kørte en del vejvalgstest specielt med fokus på løb i terrænet.
Sprinten bød på en perfekt VM start. Allan førte den første tredjedel af konkurrencen og blev først vippet af pinden af Torbjørn, som dermed sikrede sig guldet. Lasse sluttede som 6'er.

 

Tirsdag 7. august - Mellemdistance

Dagen bød på mellemdistance. Jeg startede tidligt som første dansker. Kørte et teknisk godt løb, men tempoet var lidt for lavt. Lå nummer 2 ud af 16 i mål, men sluttede som nr. 32 (4. bedste dansker). Ingen danske topplaceringer denne dag. Tervala vandt (igen, igen). Temperaturen kravlede op på 30+ grader og vi blev godt stegte ude på stævnepladsen. Fik ond hovedpine i løbet af aftenen.

 

Onsdag 8. august - Kvalifikation til langdistance

Kvalifikation til langdistance. Banen bød ikke på de store tekniske udfordringer, men jeg smed 3 minutter på en kortfejl (5 ud af 6 danskere bommede dette stræk!) og havde lidt feber i kroppen. Kørte derfor alt for langsomt. Kom i mål som nummer 9 og måtte vente 2 lange timer, inden det var afklaret, at jeg lige netop gik videre til finalen som nr. 19 (der gik 20 videre). Tidligt i seng.

 

Torsdag 9. august - Hviledag

Hviledag. Var fortsat halvsløj, men havde dog fået det lidt bedre. En flok af os tog til Brno om eftermiddagen. Lang køretur på småveje inden vi i en stegende lummer Brno kunne få is og cola. Brugte det meste af tiden på en cafe, men fik også gået en runde i centrum. Fin gammel by. Ude og spise om aftenen.

 

Fredag 10. august - Langdistance

Langdistance. Pga. det dårlige kvalifikationsløb fik jeg lov at starte allerede som nummer 4. Var dog væsentligt bedre kørende denne dag og hentede nr. 2 og 3. omkring post 5. Kørte stort set fejlfrit (banen var dog heller ikke særlig svær) og holdt et rimeligt tempo. I bagklogskabens lys skulle jeg have kørt hurtige i starten, da jeg kom banen rundt på 102 minutter. Vindertiden var sat til 120 minutter. Pinligt at skyde så meget forkert. Lasse nuppede en sølvmedalje, Torbjørn blev nummer 6 og jeg sluttede som 35. Var helt tilfreds med den placering.

 

Lørdag 11. august - Stafet

Jeg skulle køre anden tur på andetholdet efter Bjarke og med Allan på sidste tur. Tjekkiets andethold smadrede dog Bjarkes bagskifter allerede i starten, og det var enden på den stafet. Som et plaster på såret kunne vi se førsteholdet (Lasse, Torbjørn og Søren) sikre sig bronzemedaljer efter en sindssygt spændende stafet. Damerne blev nummer 6. Også ret imponerende. Kørte min anden tur i efterstarten og var kun ca. 3 min efter tiderne på de hurtigste hold.
Tyvstartede banketten hjemme på pensionatet med chips, øl og rom. Fortsatte til skistadion og hotel ski. What a banquet! Hodja fra Pjort, væltede reklameporte og meget, meget mere….

 

 

Søndag 12. august - Hjemrejse

En meget, meget lang tur hjem til Danmark. Bronzeholdet var alle hårdt ramt af metalforgiftning, og det stod ikke meget bedre til med B-kæden...