Læsø Adventure

august 2006

 

Kun fire dage efter Thy-LVL startede Læsø Adventure (LA). Jeg var taget til øen allerede mandag og boede i sommerhus med Johan og Pernille.

 

Onsdag: Prolog

Onsdag indlagde vi en ekstra etape og sejlede ud til Nordre Rønner i kajak (ca. 10 km). Vi sprang i vandet og svømmede rundt med sælerne, der kom så tæt på som 1,5 meter. På vej tilbage fulgte 4-5 sæler med de første par kilometer. Fed oplevelse. Om aftenen var der prolog på LA. Starten gik fra Hotel Strandgården og mål var som vandligt på havnen i Vesterø. Der var individuel start på de ca. 4,5 km. Vi startede ud på en lille slynge på ca. 1,5 km på 1:2.000 luftfoto. Mange løbere havde store problemer, men så snart man vænnede sig til den lille målestok, så gik det fint. De sidste 3 km gik på forstørret GI-kort. Der var som altid et stræk på tværs af havnen til sidst. De fleste valgte at løbe udenom, mens enkelte vandt 40 sekunder på at svømme over. Rasmus Oscar vandt med et minut foran mig.

 

Torsdag: 1. etape, o-løb

LA's første etape bestod af almindeligt o-løb i Klitplantagen. En god, hårdog meget teknisk bane på ca. 11 km. Det regnede hele dagen, men løbet var en fornøjelse. Hentede Rasmus Oscar med 6 minutter og løb ca. halvdelen af banen med ham. Nikolaj Nielsen vandt, jeg blev 2'er lidt over to minutter efter. Var på Havnekloen i Vesterø om aftenen. Cool.

 

Fredag: 2. etape, pointløb

LA's anden etape var et pointløb med flere discipliner. Vi fik udleveret to luftfoto over øen med en række poster indtegnet. Disse skulle opsøges på MTB. Posterne blev taget uden de store problemer, bortset fra enkelte forvekslinger stier med grøfter og læhegn. Startstedet for disciplinerne var desuden markeret:første:

Minigolf: En 9-hullers bane, hvor jeg absolut ikke brillierede

MTBO: Løbet gik i Byrum - igen på Luftfoto. Bjarke Ref var hurtigst på under 9 minutter.

Skydning: 5 stående skud med salonriffel blev hurtigt fyret af med tilfredsstillende resultat.

Kajak: Ca. 400 meter på meget lavt vand, hvilket betød at det var meget svært at få ordentligt glid i kajakken.

Strandløb: 500 meter bane i vand og sand.

Jeg var hurtigst på cyklingen (manglede dog en enkelt post), men var halvvissen i mange af discipliner. Fik en 4. plads. Nikolaj udbyggede sit forspring til nattens jagtstart. Der var afsat 4 timer til løbet, men jeg brugte kun lige over 2. Fint nok, så kunne man nå at restituere inden jagtstarten.

 

Lørdag: 3. etape, jagtstart (20,4 km natorientering)

Den afsluttende jagtstart startede kl. 3 om natten fra saltsydehytterne på Rønnerne. Der var en intens stemning i hytten inden start. Nikolaj startede først, jeg startede som 2'er ca. 5 minutter efter. Herefter var der ca. 6 minutter ned til de næste. Vi løb igen på 1:20.000 luftfoto. De første seks stræk gik på Rønnerne. Natløb med stræk på over en kilometes længde på luftfoto i et område, der er fuldstændig fladt og stort set uden stier var en stor udfordring. Jeg spiddede dog de fleste poster - bortset fra enkelt, der dog sad mere end 200 meter forkert. Successen med de svære poster betød, at jeg slækkede lidt på koncentrationen, hvilket lynhurtigt blev staffet med et 15 minutters bom på første post efter Rønnerne. Sammen med ca. 20 andre bragede vi rundt i en tæthed ca. 400 meter for tidligt i forhold til den rigtige placering. Pis. Herefter fulgte et par lettere stræk over marken, hvor jeg dog var heldig at spidde et par svære poster i nogle mindre skovområder. Efter markerne kom vi op i Plantagen. Her ventede et stræk på ca. 1.200 meter på tværs af Kærene. Knæhøj lyng, 20 cm vand, siv, tuer. Fuck, hvor var det hårdt. Flere steder var det umuligt at løbe. Brugte 15.39 minutter på strækket (strækvinder)... Videre med et par lette stræk gennem skoven inden vi havde et langt stræk ved Holtemmen. Kiggede mod øst og så solen så op - en fed belønning for strabadserne indtil nu. Med fluerne fulgte dog også mindst 100 fluer.. Kunne nu se en ende på løbet og kom 'hurtigt' gennem de sidste stræk og tilbage til mål ved Hotel Strandgården. Jeg brugte 2 timer og 50 minutter og sluttede som 2'er i løbet. Nikolaj Nielsen havde været 4 minutter hurtigere og vandt samlet med lidt over 9 minutter. 26 minutter foran nr. 3 og 4. Var i mål kl. 6, nåede med færgen kl. 11 og var hjemme i KBH ved 18-tiden - godt smadret.

LA var ren børnemad i forhold til andre adventure races - men det var en god konkurrence at 'trappe' ned med efter Thy.