City Race Køge

juli 2006

Ferien tyvstartede med en lille prolog: City Race Køge. Det havde været et fedt løb sidste år - det var det absolut ikke i år! Løbet startede ellers fint med en flot startplads på Køge Havn og perfekt vejr: Sol og 25 oC. Der var ikke angivet noget starttidspunkt for løbet ?? … men vi kom da afsted ca. 9.45.

1. slynge: Løbet startede med at alle sprang i havnen og svømmede ud til kajakkerne. Jeg prøvede at kravle op to gange ude i vandet uden held og valgte derfor at svømme ind til kanten. Kom afsted som en af de sidste. Der var sidevind og halvstore bølger uden for havnen, så det var svært at holde retning. De 4 km kajak til ned syd for Køge tog en lille time. Herfra skulle der løbes tilbage til havnen langs landevejen. Ikke videre spændende.

2. slynge: Runden startede med et par km's løb til udkanten af Køge. Her skulle der løbes 15 km rulleskøjter på en afmærket rute. Vi havde allerede ved briefingen vurderet, at dette ville gå galt - vi fik ret! Stort set ingen deltagere kom problemfrit igennem ruten. Jeg kørte rundt i 50 minutter stort set uden at finde ruten. Jeg var pissesur og løb tilbage til havnen. Blev diskvalificeret på den konto. Lorteløb! Hovedarrangøren kom med arrogante kommentarer om, at der var løbernes egen fejl og at de bare kunne have kørt langsommere rundt på ruten … Jeg kommer ikke til Køge og kører løb igen og kan absolut ikke anbefale andre at gøre det.

3. slynge: En kedelig omgang. Løb tilbage og hentede kajakkerne af en lidt anden rute, end den vi havde løbet hjem ad. Ingen kontrol på ruten, så i princippet kunne man have løbet direkte til kajakkerne. Fik lidt mere styr på kajakken på hjemvejen.

4. slynge: "O-løb" rundt i Køge by. Slyngen bestod af 7-8 poster placeret rundt i byen. Et elendigt kort og poster markeret med små 3x5 cm hvide mærkater placeret på lygtepæle og undersiden og en redningskrans gjorde, at dette mindede mere om opgaveløb for skoleelever end en del af en adventure race konkurrence. Her besluttede jeg, at jeg nok ville udå, og da jeg så, at 5. slynge var 4 km kajak op nord for Køge, lidt løb, og 4 km kajak hjem igen, så havde jeg fået nord. Det var sgu for uinspirerende.

6. slynge: Jeg var pissetræt over et ringe arrangement, som jeg havde betalt 750 kr for. Jeg besluttede dog at køre den sidste slynge MTB sammen med Allan Jensen (også diskvalificeret for rulleskøjte slyngen) og Maria Treschow (gad ikke mere) for at rase lidt af. Vi kørte lidt singletrack på Køge Ås efterfulgt af landevej til Ny Tolstrup. Her kørte vi 9,5 km MTB ruten. Meget teknisk og ikke videre let på semi-slick dæk. Tilbage af landevej. Blev lidt halvtræt til sidst. Kom i mål efter ca. 8 timer.

Konklusion: Dårligt løb. Vi skulle være taget til Chamonix med det samme i stedet.