Stockholm Adventure Race

16. september 2006

 

STAR06 var min debut i adventure race uden for Danmark. Jeg kørte for Fjällräven sammen med Søren Strunge, som havde lokket mig med til Stockholm. En kompakt tur med en fed konkurrence.

Vi kørte fra København fredag ved 18-tiden og var i Stockholm lidt efter midnat. Fik knap 6 timers søvn gulvet i Christian Hansens lejlighed og spiste morgenmad inden vi kørte til startpladsen i Flottsbro. Vi kom (som vanligt) lidt sent frem til startpladsen, elegant indrettet ved søbredden og foden af en skibakke, men nåede at få alt klar til start kl. 9. En halv time mere havde dog ikke været tosset.

Løbshjemmeside: http://www.sundbybergmultisport.se/star/default.asp

Resultater

 

 

 


Prolog

1. slynge
Løbet startede med en prolog for at få lidt spredning på feltet. Holdene på den lange bane blev linet op for foden af skibakken. Prologen bestod af løb og ikke overraskende startede vi ud med at løbe de knap 100 højdemeter op ad bakken. Der blev lagt ud i meget højt tempo - vi skulle tage os sammen blot for at følge med mix-holdene, hvoraf mange brugte trækseler. Ruten var god, gik på småstier og havde en del kupering. Vi brugte 18.43 og skiftede på en 8. Plads lidt over et minut minut efter de første.

1. slynge
Anden slynge bestod af en 2-delt MTBO etape. Først skulle vi køre ca. 1-times linieløb på større grusveje og cykelstier. Vi kom ud et par hundrede meter efter tre andre hold og kæmpede hårdt for at komme op. Ved et vejkryds havde de problemer med orienteringen og vi nåede op. Vi lagde os konsekvent bagerst i gruppen, men Strunge og jeg havde begge godt styr på orienteringen og tre gange undervejs på ruten fik vi et lille hul, da de andre kørte forkert. Vi kørte ikke stærkt nok til at kunne trække fra, men de andre hold brugte mange kræfter på at komme op igen. Kort inden mål snød vi dem igen, da de var ved at glemme at køre en lille sløjfe på ruten, desværre opdagede de, at vi svingede fra. Anden del af MTBO sløjfen bestod af syv valgfrie poster. Vi vurderede, at vi var stærkere o-teknisk end de andre hold og valgte derfor at tage posterne i en anden rækkefølge. Strunge styrede kortet i fin stil og vi havde ingen problemer. Efter 2. slynge lå vi på en ?. Plads med 4.34 op til de førende.

2. slynge
Tredje slynge stod på kanosejlads. Ikke en favoritdisciplin for cykel- og løberarme … Syv poster fordelt på to langstrakte søer skulle tages i valgfri rækkefølge. Vi var blevet udstyret med en almindelig aluminiumskano og pagajer, der var ca. 1 meter og 70 lange. Ikke optimalt, specielt ikke når de øvrige hold i teten sejlede i specialdesignede kanoer og havde korte pagajer af træ eller kulfiber. Vi kæmpede så godt vi kunne, men måtte se os overhalet af mange hold - heraf fire mixhold… Var totalt smadrede i armene efter 1 time og 48 minutters sejlads. Tabte ca. 25 minutter i forhold til de hurtigste. Vi har meget at lære mht. udstyr men også rent teknisk til kanosejlads. Vi var 8 minutter efter hurtigste alu-kano. Samlet var vi på dette tidspunkt 30 minutter efter det førende hold.

3. slynge
Vi skiftede nu over til en disciplin, hvor vi var mere på hjemmebane, da 4. slynge bestod af o-løb og lækkert terræn. Jeg overtog orienteringen, der gik rimeligt. Vi passerede en del hold på ruten, men bane var desværre ikke svær nok til, at vi rigtigt kunne rykke fra. Vi løb en stor del sammen med mix-holdet 'Dalregimentet'. De løb konsekvent rundt på stierne, mens vi løb gennem terrænet, hvor man desværre ikke kunne vinde specielt meget tid. Banen sluttede af med en tur op over skibakken. Benene var ved at være lidt halvvisne. To minutter langsommere end det hurtigste hold. I mål 28 minutter efter de førende.

4. slynge
Vi røg nu tilbage på cyklerne og ud på en teknisk MTB rute, der skulle køres to gange. Den første halvdel af bane var fin med en del kupering men primært på gode stier. Herefter blev ruten gradvist ringere med flere sten og rødder og på ca. en femtedel af ruten var det rent vaskebræt og fuldstændig umuligt at køre stærkt. Ikke specielt fedt - og slet ikke specielt fedt at skulle ruten to gange.
Da vi kom i mål gennemførte vi 'bonusrunden'; en lille forhindringsbane med klatring, armgang og slæbning af bildæk. Det var valgfrit, hvornår man ville tage bane, men vi tænkte, at det var smart at tage den nu, hvis vi kom i et evt. spurtopgør senere. Banen var hurtigt gennemført. I mål 26 minutter efter det førende hold.

5. slynge
Tilbage i løbeskoene og ud og på en kortere o-bane. Banen var endnu nemmere end første o-bane og teknisk havde vi ingen problemer. Det var først på vej mod post 2, at vi passerede det førende mixhold, der dog manglede 'bonusrunden'. Banen gik naturligvis igen op over skibakken. Herefter passerede man mål inden man gik ud på en lille ekstra sløjfe. 500 meter før mål mødte vi et hold i modløb, hvoraf bageste mand blev trukket i et træksystem. Vi øjnede chancen for at vinde en placering, men benene var for smadrede og der havde for stort forspring. Vi håbede på, at de ikke havde haft bonusrunden, men det havde de, og vi kom i mål 55 sekunder senere. Svømmede over en å på vej mod sidste post.
I mål efter 7 timer, 4 minutter og 30 sekunder, hvilket var 31 minutter efter vinderholdet fra FK Herkules. Heraf tabte vi de 25 minutter på kanoetapen …

STAR var et fedt løb. Særdeles velarrangeret, gode kort, god stævneplads og mange deltagere. De eneste minusser var en vaskebræt MTB-bane, generelt lidt for let orientering på o-løbs slyngerne og lidt for meget genbrug af poster på den anden orienteringsbane. Dette skal dog ikke overskygge, at det helt overvejende var et fedt arrangement.

Vandt et par rygsække i lodtrækningspræmie og kørte derefter godt stegte tilbage mod København.