Femmans Adventure Race

Göteborg

30. september 2006

 

Adventure racing 3. weekend i streg; Femmans Adventure Race i Göteborg - endnu en afdeling af den svenske Multisport Cup. Jeg var igen afsted med Team Fjällräven og kørte denne gang sammen med Morten Kusk. Thorbjørn Gasbjerg og Søren Strunge kørte på det andet Fjällräven hold. Igen et tætpakket døgn med en fed konkurrence.

Jeg kørte fra København fredag ved 18-tiden sammen med Sine og Signe og vi var i Göteborg ved ti tiden. Jeg havde fikset overnatning hos Emma og nåede også lige at møde Fredrik og Kajsa. Op kl. 6, morgenmad og afsted til startpladsen, hvor vi mødtes med de andre. Start og målområdet lå denne gang ved Kåsjön lidt øst for Göteborg. Vi havde bedre tid end i Stockholm og nåede at få alt klar til start kl. 9. Temperatur omkring 15-17 grader, men en regnbyge undervejs til startpladsen varslede mere regn ....

Løbshjemmeside: http://femmansmultisportrace.se/

Detaljerede resultater

1. 5.39.19 Team Gainomax Recovery

2. 5.43.16 Team Fjällräven 1

3. 5.59.11.Onyx

4. 6.01.42 Team Fjällräven 1

5. 6.14.15 Gula Ankan

1. 5.57.22 Dalregimentets IF (mix)

 

     

 


1. slynge
Løbet startede denne gang på vandet i det alle hold blev linet op i kanoer bag startlinien. Første etape bød på 10 km kano orientering rundt på søen. Vi havde fået fingrene i nogle Acron-kanoer og kunne dermed bedre holde trit med de andre hold. Kanoen var dog ikke den nyeste model og vi åbenbart stadig en del at lære mht. teknik, for igen havde vi problemer med at følge med de hurtigste - og igen måtte vi se os distanceret af et par mix-hold, og endda et rent pigehold, hvor begge dog var kanoroere. Orienteringen rundt på søen gav ingen problemer, men armene var godt syret til og vi må bare erkende, at der fysisk og teknisk er en del at hente på denne disciplin. Skiftede på en 12. plads efter 1 time og 18 minutter, ca. 14 minutter efter hurtigste hold, der ikke overraskende var Team Gainomax.

2. slynge
Anden slynge bestod af 10 km terrænløb på snitslet rute, hvor vi dog fik et kort med. Størstedelen af ruten gik på Bohusleden og Vildmarksleden, som begge er små vandrestier. Både Kusk og jeg var godt løbende og vi fik hurtigt indhentet et par hold. Knap halvvejs på ruten gik det dog lige hurtigt nok og vi overså et par snitzlinginger og røg ud af den forkerte sti. Vi fandt, hvad vi troede var den rigtige sti (der var kun en sti på kortet) og fortsatte i højt. Vi havde imidlertid ikke komaps med til at tjekke retning på stien og efter 7-8 minutter var vi tilbage, der hvor vi havde løbet forkert. PIS!!!!!!! Det lykkedes os at holde høj fart rundt på den sidste halvdel af ruten, men de hold, som vi havde overhalet inden vi løb forkert, nåede vi ikke op til igen. De 7-8 minutter kostede os trediepladsen. Runden blev gennemført på 50 minutter (hurtigste tid var Fjällräven 1 på 42 min og 26 sek.) og i mål var vi 18.33 efter de førende. Skiftede på en 14. plads.

3. slynge
Tredie slynge bød på knap 60 km MTBO. Planen var, at Kusk skulle være motor, mens jeg skulle finde vej. Ruten fik primært på større asfalt og større skovveje, men en mindre og meget tidskrævende del gik på vandrestier og andre småstier. Allerede på vej til post 2 røg vi ind på en af disse. Rødder, sten og mudder. Mange steder var det umuligt at cykle og lange passager måtte derfor gennemføres løbende. Fem steder undervejs på ruten måtte vi gennem et par km med den slags 'skod'. De svenske hold havde heldigvis ligeså store problemer med at køre på denne type stier. På grus- og asfaltstrækkene var vi hurtigere og vi indhentede derfor mange hold rundt på etapen. Jeg havde to små o-tekniske fejl (40 sek og 20 sek) på de første par poster, men kørte derefter fejlfrit. Vi lå en stor del af ruten og kæmpede med et herrehold, der var teknisk dygtige på mtb. Vi prøvede flere gange at sætte dem af på forskellige tricks og til sidst lykkedes det da også. Undervejs på ruten fik vi et par heftige regnbyger, men vi var i stand til at holde et højt tempo hele ruten rundt. I mål på lige under 2 timer. Fjällräven 1 havde hurtigste tid på 1.50. Det var de to Fjällräven hold samt Gainomax, der havde klart bedste tider på cyklingen. Vi lå nu på en samlet 5. plads ca. 24 minutter efter de forreste.

4. slynge
Fjerde slynge bød på 6 km orienteringsløb. Inden vi kunne starte ud på o-løbet, skulle vi dog gennemføre en mindre forhindringsbane, der bl.a. bød på vadning og klatring over to meter høje vægge. Selve o-banen var forholdsvis simpel og jeg fik os fejlfrit rundt. Hele slyngen tog 36.53 og vi havde bedste tid!!!. I mål lå vi fortsat nr. 5 med 18 minutter op til de førende hold men kun 7 minutter op til trediepladsen. Vi var fortsat begge to ret godt kørende, så vi håbede på at kunne indhente holdene foran.

5. slynge
Sidste disciplin var igen kano-orientering, hvor vi startede ud i øsregn og tordenvejr. Denne gang stod nogle af posterne dog længere inde på land. Planen gik på, at jeg løb i land og klippede posterne, mens Kusk padlede i kanoen og samlede mig op forskellige steder. Det gik godt på de første par poster og kombineret med en bedre kano-teknik, så hentede vi godt ind på holdene foran. Med to poster tilbage var vi således kun hhv. ca. 2,5 og 4 minutter efter. Vi kunne imidlertid se, at vi ikke kunne indhente de andre ved ren sejlads. Eneste chance var derfor en anden taktik. Jeg sprang derfor i land var 2. sidste posten og løb herfra til sidsteposten og i mål, mens Kusk sejlede direkte i mål og derved sparede ca. 700 meters sejlads. Jeg gav alt jeg havde, og det lykkedes faktisk at komme i mål inden begge holdene, der lå foran. Kusk var imidlertid ikke i stand til at sejle kanoen alene, så vi kom i mål et par minutter efter holdet foran. Sluttede på en 4. plads i herreklassen, 22.26 efter vinderne fra Team Gainomax og 18 minutter efter det andet Fjällräven hold. Vi blev slået med 4 minutter af et mix-hold ...

Generelt var det igen et løb. Særdeles velarrangeret, hård konkurrence fra mange gode hold, gode kort, god stævneplads og mange deltagere. De eneste minusser var nogle elendige MTB-stier og en del genbrug af poster på de to kanoetaper.

Kørte godt trætte tilbage mod København ved 18-tiden. Vågnede op med meget ømme rygmusker. Vi skal til at træne mere kano .....