DTU Adventure Race

23. september 2006

 

Der havde, som altid, været de sædvanlige problemer med at få stillet det rigtige hold, hvor folk faldt fra pga. af skader og manglende tid, men som altid lykkedes det igen at stille et stærkt hold: Damgaard, Tom Brison (som også var med sidste år) og Søren Strunge (som jeg kørte Stockholm Adventure Race med weekenden før). Vi stillede op på den korte distance for Team Løberen. Målet var at køre stærkt og komme i mål på under 12 timer. I modsætning til sidste års heftige regn, så bød vejret i år på sol og 20 grader. Perfekt vejr at køre i.

 

Team Løberen
Team Oure Adventure Team HPRD 1 Forspring disciplin Forspring samlet
Prolog + cykling 1 + MTBO
02:21
03:02 02:59 00:21 00:21
O-løb + opgave
01:23 01:36 02:18 00:13 00:56
Cykling 2
02:11 02:44 02:39 00:09 01:27
Cykling 3
00:58 01:37 01:53 00:32 02:06
Kajak + Bike'n'run' + forhindring + cykling 4
04:29 05:48 05:32 01:03 03:25
Samlet tid
11:22 14:47 15:21

 

 


Prolog
Årets løb startede med en prolog rundt på campus. Med ca. 85 hold til start var der stor trængsel i starten, hvor der først skulle løbes en tvungen runde med tre poster. Herefter skulle der opsøges 3x2 poster i valgfri rækkefølge. 5 års studier på DTU var absolut ingen ulempe, da prologen gik på korthuske. Vi fik en lynhurtig start og havde 100 meters forspring. Det var en fed, fed oplevelse at kigge tilbage og se hele det jagende felt komme halsende. Vi kom rundt på prologen uden problemer, men blev noget frustrerede over at se, at en stor del af de øvrige hold, havde delt holdet op, da de skulle opsøge de valgfrie poster. Vi spekulerede på, om vi havde overset at dette skulle være tilladt. Det var det ikke, og de opsplittede hold fik 15 minutters tidsstraf. Vi kom af sted fra DTU som et af de første hold.

1. sløjfe
Der var i årets udgave af løbet kun to sløjfer, hvor der normalt er 3-4 stykker. Vi havde derfor medbragt mere energi og lidt mere udstyr end vanligt. Sløjfen startede med cykling til St. Dyrehave via et par checkpoints omkring Hørsholm og Karlebo. Tom meldte hurtigt ud, at han følte sig småsyg, jeg havde ikke rigtig noget at skyde med i benene, så det blev op til Strunge at tage de fleste føringer. Vi holdt høj fart, hjulpet af en stærk rygvind, og ankom som første hold til St. Dyrehave.
Vi røg nu ud på små 15 km MTBO i St. Dyrehave. Strunge tog, som aftalt, teten og guidede os med minimale fejl og højt tempo gennem banen, der o-teknisk var ret svær.Brugte sammenlagt 2 timer og 21 minutter om prologen, de knap 26 km cykling til St. Dyrehave samt MTBO-banen. Dette var 21 minutter hurtigere end næste hold..
Efter MTBO-banen røg vi tilbage i St. Dyrehave, dog med en 8,5 km o-bane i hånden denne gang. Jeg overtog kortføringen og fik os stort set fejlfrit gennem banen. Ved post 3 ventede en overraskelse; klatring. En af os skulle klatre op i et træ og klippe en post. Dette havde vi selvfølgelig ikke regnet med, men til alt held var vi blevet udstyret med en GPS-trackingenhed, der talte som erstatning for en klatresele. Vi slap derfor for at løbe tilbage til cyklerne og hente de øvrige vægte. Vi holdt højt tempo hele banen rundt.
Næste disciplin var mere tænkeagtig; afsøgning af et 50x50 meter areal og konstruktion af et ord. Vi kom forholdsvis hurtigt igennem. Samlet brugte vi 1 time og 23 minutter om o-løb og scrabble, 13 minutter hurtigere end næstbedste tid.
Tilbage på cyklerne og ud på en knap 60 km etape, der gik over Allerød, Lystrup, Ganløse, Farum og Birkerød. Tom var fortsat for dårlig til at kunne tage føringer, men han havde ingen problemer med at holde hjul. Jeg var ikke meget bedre og bidrog kun med korte føringer, så det var igen op til Strunge at trække læsset i de ca. 2 timer og 11 minutter, det tog at komme til DTU. Undervejs var der flere stræk med hård modvind. Bedste tid med 9 minutter.
Vi var tilbage på DTU efter 5 timer og 55 minutter. Strunge var godt kørende, jeg følte mig mildt sagt ikke flyvende og Tom lignede en, der havde mest lyst til at stoppe. Vi blev dog enige om, at vi skulle starte ud på 2. sløjfe, da den første time bestod af cykling med god rygvind og da vi vidste, vi var langt foran (1 time og 27 for at være præcis)

2. sløjfe
Første checkpoint lå ved den østlige ende af Buresø. Vi kørte ad ring 4 og videre over Værløse og Ganløse. Jeg havde et par enkelte føringer, men ellers var det igen Strunge, der tog teten på de ca. 25 km. Fremme ved Buresø ved 19-tiden efter 56 minutter. Bedste tid med 32 minutter!. Vi havde nu ca. 1 times tid inden det blev mørkt, som det gjaldt om at udnytte bedst muligt. Vi startede med træklatring, så vi fik mulighed for en lille pause. Vi kom alle tre hurtigt og uden problemer de ca. 15 meter op i Bøgetræet.
Vi valgte kajak som anden disciplin og fik udleveret en ener og en toer kajak. Jeg nuppede eneren, mens Tom og Strunge snuppede den anden. Kajakkerne var af en oppustelig type, men man kunne holde høj fart og de var lette at styre. Vi sejlede søen rundt (små 5 km), mens det sidste dagslys forsvandt. Med lyset forsvandt varmen også og vi begyndte at fryse og kæmpe lidt med kramper på den sidste halvdel.
Tredje disciplin var en slags militær forhindringsbane. Banen var dog beliggende knap 3,5 km fra Buresø, så først den stod den på løb, hvilket var en fordel, da vi så hurtigt fik varmen igen. Selve forhindringsbanen forløb hurtigt og det lykkedes os at holde højt tempo på ud- og hjemturen.
Sidste disciplin var Bike'n'Run. Inden vi kunne starte, skulle vi dog først vade 200 meter i vand til midt på livet langs kanten af Buresø. En meget sjov og anderledes oplevelse. Herefter skulle der skydes med gas-kanon. Soldaten (Tom) fik overladt opgaven sekunderet af sine to hjælpere. Vi lagde ud med to missere, men tredje skud sat lige i plet og vi fik derfor lov til at tage to cykler med på Bike'n'Run i stedet for bare en. Vi røg ud på en ca. 10 km bane i Buresøskovene. Kortet var ikke optimalt, specielt ikke på de første par poster, og det tog lidt tid inden vi fandt teknikken til at komme rundt. Det var blevet helt mørkt og nat MTBO duede ikke. Løsningen blev derfor, at jeg styrede kortet og dirigerede de andre. De var først kom i gang lykkedes det os også at holde en god hastighed.
Efter Bike'n'Run gik det tilbage til DTU. Der var tre checkpoints undervejs på de knap 30 km. Vi var sikre på, at et eller flere ville være bemandede. Det var det ikke, og vi kom derfor hurtigt tilbage. Strunge tog igen langt de fleste føringer. Samlet brugte vi 4 timer og 29 minutter på kajak, forhindringsbane, klatring og Bike'n'Run, hvilket var over en time hurtigere end næste hold.

Jeg havde lovet Strunge, at vi ville være i mål inden midnat. Det holdt, for vi ankom til DTU kl. 23.22. Tom og jeg havde været smadrede stort set på alle cykeletaper (samlet distance ca. 160 km), men Strunge havde heldigvis været i stand til at tage næsten alle føringer, og kunne holde højt tempo. På løbeetaperne gik det godt og her holdt vi højt tempo gennem hele løbet. Generelt var det et rigtig fedt løb, hvor vi bare var pressede helt i bund i lange perioder.